شناسهٔ خبر: 65220 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم

کدام دانشگاه فعالیت بیشتری در صنعت دفاعی دارد؟

۹۱ دانشگاه کشور به طور مستقیم با وزارت دفاع فعالیت دارند و وزیر دفاع از حمایت ۳ هزار پایان‌نامه دانشجویی خبر می‌دهد.

به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، ایجاد بستری برای کاربردی کردن علم و دانش در جهت رفع نیازهای کشور از جمله اهداف مهم حوزه آموزش عالی است. هدفی که تقریبا تمامی دولت‌ها در آن هم عقیده بودند، هر چند کم و بیش برای ایجاد زمینه‌ای مناسب برای این هدف تلاش کرده‌اند.

پیوند صنعت و دانشگاه از مهمترین مسائلی است که همه مسئولان کشور از جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاکید می‌کنند.

گام‌های خوبی در این بخش در دولت قبل برداشته شد و تلاش مسئولان پژوهشی وزارت علوم در آن دوره تا حد زیادی بر استفاده از ظرفیت دانشگاه، دانشگاهیان و دانشجویان متمرکز شده بود.

مسئولان آموزش عالی در این دوره نیز با اطلاع از اهمیت این موضوع به دنبال تحقق بستر مناسب در این زمینه هستند. امری که در حوزه صنعت دفاعی و صنایع دفاعی با توجه به شرایط کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت علوم و وزارت دفاع در چند ماه گذشته گویای اهمیت این مسئله است. بحثی که مورد توجه مسئولان وزارت دفاع و وزیر دفاع نیز هست.

تعامل نخبگان با وزارت دفاع

سردار دهقان وزیر دفاع در نشست اخیر خبری خود به حمایت از نخبگان و کمک‌گیری از دانشگاه‌ها به عنوان یکی از سیاست‌های این وزارتخانه اشاره کرد و گفته امروز در تمام استان‌های کشور دفاتری را مستقر کردیم که ایده‌های نخبگان را دریافت کنند و بسیاری از این ایده‌ها با حمایت‌های وزارت دفاع به سمت عملی شدن پیش می‌رود و بخشی از کارهای ما به همین نخبگان سپرده شده است.

۹۱ دانشگاه کشور مستقیما با وزارت دفاع کار می‌کنند

وزیر دفاع تاکید کرده است که امروز ۵۱ نماینده وزارت دفاع در مراکز آموزش عالی کشور مستقر هستند و ۹۱ دانشگاه کشور مستقیما با وزارت دفاع کار می‌کنند و پروژه‌های پژوهشی انجام می‌دهند که این پروژه‌ها تعیین‌کننده است.

پشتیبانی وزارت دفاع از ۳ هزار پایان‌نامه دانشجویان دوره دکتری

سردار دهقان تصریح کرده است که فضایی را فراهم کردیم که نخبگان وظیفه بخشی از خدمت خود را در قالب طرح‌هایی در صنایع دفاعی انجام دهند که این تعداد به ۶ هزار نفر می‌رسد و صنایع دفاعی کشور از ۳ هزار پایان‌نامه دکتری پشتیبانی می‌کند و امیدواریم فضای نخبگی کشور با فراهم کردن بسترها در خدمت دفاع و امنیت کشور قرار گیرد، چرا که انگیزه زیادی در نخبگان کشور در این راستا وجود دارد.

۱۵۰۰ طرح  مشترک بین وزارت علوم و زیرمجموعه‌‌های وزارت دفاع

وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به همکاری وزارت دفاع با وزارت علوم و تفاهم‌نامه‌ مشترک این دو وزارتخانه، آماری از طرح‌های مشترک این دو دستگاه ارائه کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ طرح و پروژه مشترک بین وزارت علوم و زیرمجموعه‌‌های وزارت دفاع در بخش صنایع و دانشگاه‌ها در حال انجام است که توافق شده مشارکت در این طرح‌ها همچنان ادامه داشته باشد و اعتبار آنها توسط هر دو دستگاه تامین شود.

احمدی از مشارکت وزارت دفاع در برخی از طرح‌های کلان ملی خبر داد و افزود: وزارت دفاع توافق کرد از طرح‌های ملی مربوط به این وزارتخانه حمایت کند و ۵۰ درصد اعتبار آنها را تامین کند و در حال حاضر طرح‌های کلان ملی مرتبط با وزارت دفاع هم از نظر تایید کلی و هم از نظر تامین اعتبار مورد حمایت وزارت دفاع قرار گرفته است.

وی درباره اسامی طرح‌ها، گفت: برخی از طرح‌ها حالت محرمانه دارد و نمی‌توان اسامی آنها را مطرح کرد. یکی از طرح‌هایی که مورد حمایت وزارت دفاع قرار گرفته طرح هواپیمای ۱۵۰ نفره است که وزارت دفاع و زیرمجموعه‌های این وزارتخانه در این زمینه با وزارت علوم همکاری دارند.

دانشگاه صنعتی شریف در صدر دانشگاه‌هایی که با وزارت دفاع همکاری دارند

رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با تسنیم،  با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی شریف بالاترین حجم قراردادها را با وزارت علوم دارد، گفت: دانشگاه صنعتی شریف در زمینه صنایع دفاعی بیشترین حجم قراردادها را با وزارت دفاع دارد و در بین دانشگاه‌های کشور در صدر است.

وی در حالی که تعداد این طرح‌ها را در حدود ۲۰۰ طرح دانست، افزود: قراردادهای ما با وزارت دفاع در قالب پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری است که از  طریق دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید دانشگاه صورت می‌پذیرد.

احمد متعمدی سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز با بیان اینکه دانشگاه امیرکبیر در زمینه همکاری با وزارت دفاع مشکلی ندارد، گفت: برخی از پایان‌نامه‌های دانشجویان امیرکبیر در مقطع ارشد و دکتری در طرح‌های مشترک با وزارت دفاع در حال پیگیری است.

 

نظر شما